Zomervakantie 2014 Gran Canaria - Playa del Inglis
Dag 1: Heenvlucht
De Vlucht
Mooie wolkenpartijen met hoogte verschillen.
Om 15:50 aansluiten in de rij voor instappen en om 16:00 in de stoel. De duur van de vlucht is 4 uur en 30 minuten. Echter alle koffers gingen er weer uit, en op twee no show up's na weer terug in het vliegtuig, maar dan toch om 16:35 kwam de push-back.
Na meer dan een kwartier taxiën, langs de kleinere verkeerstoren (Toren-West) de lucht in rond 17:00 uur vanaf baan 36L, de Polderbaan. We vertrokken pal in noordelijke richting. Dus kort na de start gingen we meteen in een bocht en over Schiphol heen in zuidelijk richting. Zoals ik verwacht had was er na wat bochtenwerk niets anders meer te zien meer dan wolken. Alleen recht naar beneden kon je soms wat zien. Op de foto hiernaast kun je dus zien hoe een lagedruk gebied er van de bovenkant uitziet.
Het lijkt erop dat de GPS ontvangst van de tablet in het vliegtuig onvoldoende is om een goede plaatsbepaling te doen.
Tapas Tray Premium
Nou daar gaat Transavia dus niet mee scoren. Een verzameling van, in vet drijvend, verschillende, slechts naar zout smakende plakjes worst met plakjes serranoham (gesneden van een hele kleine ham) met een paar soppige olijven.
Transavia Tapas Tray Premium. Niet te eten!
Daarbij krijg je dan ook nog een zeer klein servetje wat onvoldoende is om je vette vingers af te vegen. Een vorkje, of tenminste 1 cocktailprikkertje, om de soppige olijven uit het plastiek bakje te prikken, zou toch niet teveel gevraagd zijn? Drie dagen later wandelend tussen de cactussen op Gran Canaria rook ik nog de Tapas Premium van Transavia.
Als je naar het plaatje kijkt dan denk je misschien "Nou dat valt toch wel mee? Overdrijven is ook een kunst!" Kijk, ik dacht ook dat het meer was. Maar luister, de Tapas Premium is alleen het plankje rechts onder. Op deze afbeelding staat alles twee keer. Goed kijken dus, want de 2 glazen waar de olijven en de mini fuet inzitten krijg je er niet bij. Ook het schaaltje waar de Chorizo op ligt en het schaaltje waar de Serrano ham op ligt krijg je er niet bij. Het plankje natuurlijk ook niet, alleen het zwarte plastic vormpje met folie afgedekt. Opmerkelijk, aan de hand van de foto zou je zeggen dat het er nooit in kan passen!
De verwachte aankomsttijd is 21:30 Nederlandse tijd. Op Gran Canaria is het 1 uur vroeger, dat werkt in ons voordeel maar donker zal het wel zijn. Het zal wel een latertje worden en dat werd het ook.
Zicht op het eiland Tenerife tijdens het dalen.
Aankomst
De landing was bijzonder. Bijna een zonsondergang achter El Teide op Tenerife. Roque de Anaga (meest noordelijke puntje van Tenerife) en Roque de Fuere (los eilandje aan de noordpunt van Tenerife) waren zichtbaar onder het wolkendek door en El Teide stak er boven uit.
Ik heb een flinke serie foto's gemaakt maar moet wachten tot ik thuis ben om te kunnen bekijken wat gelukt is. Vlak voordat we de wolken indoken was Pico de las Nieves nog even zichtbaar. Dit is het hoogste punt van het eiland. We zijn uiteindelijk langs de kust en recht over de luchthaven gevlogen om vervolgens weer terug te vliegen en vanuit het zuiden te landen.