Website

   van

      Anja en Jacques Bakker

Wat kun je zien in een waterdruppel?

Zomervakantie 2013 Schotland

Kies de dag/hoogtepunt

Introductie

Klik op de foto voor een vergroting!

De gehele route in beeld gebracht. Het start- en eindpunt is Newcastle upon Tyne, juist op de grens tussen Schotland en Engeland. De gehele route door Schotland is 1579km, met de 2x 135km in Nederland komt het totaal op 1849km zonder de dagtochtjes op locatie.

De Boeking

De basis van de vakantiereis hebben we geboekt bij DFDS Seaways. Alleen het verblijf van de eerste en derde week hebben we geboekt via DFDS Seaways. Voor de middelste week, die we dus open hebben gelaten bij de DFDS boeking, hebben we zelf geboekt via Booking.Com.

In de eerste en derde week verblijven we in een "lodge", in de middelste week verblijven we in een B&B in Erbusaig en het Bank Guest House in Wick.

Reisduur

De totale reisduur wordt hierdoor 24 dagen. Er komen bij de 3 weken verblijf in de accommodaties ook nog een paar aangename nachten op de boot van DFDS bij. We varen heen met het Schip KING SEAWAYS en terug met het Schip PRINCESS SEAWAYS.

Programma

Eerst een autorit van 135km van Deventer naar IJmuiden en vervolgens om 17:30 met de boot van IJmuiden naar New Castle waar we dan om 09:00 de volgende dag aankomen. Dan volgt een autorit van 269km naar het eerste onderkomen. We rijden dan via Lockerbie.

Eerste week in een lodge op Brunston Castle - South Ayrshire in de buurt van Girvan in het zuiden van Schotland op de grens van de Ierse zee en de Firth of Clyde. In de eerste week gaan we o.a. de Southern Uplands verkennen.

Met een autorit van 372km komen we bij het tweede onderkomen. Deze autorit gaat voor een groot gedeelte door de Highlands.

De eerste helft van de tweede week verblijven we in een Bed & Breakfast Creag Dubh in Erbusaig aan de Kyle of Lochalsh. De kamer kijkt uit over Isle of Skye, Rasaay een aantal kleine eilanden die de Black Isles worden genoemd. We gaan we gaan van daaruit Isle of Skye verkennen.

Met een autorit van 318km om komen we bij het derde onderkomen. Hoewel de vorig lange rit langer is (372km) verwacht ik dat we over deze rit langer gaan doen. We gaan dwars door de Highlands van Schotland. Het onderkomen van de eerste helft van deze week ligt in zuid-westen van de Highlands. Het onderkomen van de tweede helft van de week ligt in het uiterste noord-oosten van de Highlands.

De tweede helft van de tweede week verblijven we in een Bed & Breakfast Bank Guest House in Wick helemaal in het Noorden van Schotland. Wick ligt weer aan de Noordzee zijde van Schotland.

Met een autorit van 309km om komen we bij het vierde onderkomen.

De derde week op een klein resort in het midden van de highlands met de naam Logierait Pine Lodges in Perthshire. Deze locatie ligt tegen de Grampian Mountains aan.

Met een autorit van 294km komen we aan in Newcastle om met de boot van 17:00 terug te gaan naar IJmuiden waar we dan om 09:30 aankomen. Daarna nog een autorit van 135km naar huis.

Nog even de gehele autorit van ruim 1500km achter elkaar. Met de dagtripjes erbij verwacht ik ruim boven de 2000km uit te komen!

Kies de dag/hoogtepunt