Dit zijn wij dus!
Naam van de website

Dreislar - Hochsauerland
Vakantie Duitsland Voorjaar 2016

Introductie

Omschrijvig Belvilla

De vakantiewoning "Mause" (ca. 35 m2) is centraal gelegen in het plaatsje Medebach-Dreislar in het Sauerland, maar ca. 20 km van het vakantieoord Winterberg en ca. 25 km van Willingen gelegen. De vakantiewoning bevindt zich in hetzelfde huis waar ook de eigenaar woont, maar u beschikt over een eigen ingang. Dreislar is een rustig plaatsje met ca. 400 inwoners. Rondom Dreislar zijn goed gemarkeerde wandelroutes zoals de Rothaarsteig. In Medebach en omgeving zijn vele vrije­tijds­mogelijkheden zoals het Freelife Park (Center Parcs) met o.a. een groot subtropisch zwemparadijs en bowlingbaan,

het openluchttheater van Hallenberg, het attractiepark Fort Fun en het Panorama Park, de Mountainbike Arena Winterberg, Nordic Walking en natuurlijk zijn er diverse wintersportmogelijkheden in Winterberg en Willingen. In de zomer kunt u zich heerlijk ontspannen en genieten aan het water bij de Edersee of de Diemelsee (ca. 30 km). Het Sauerland heeft voor elk wat wils te bieden het gehele jaar door. Geniet u van een geweldige vakantie in deze prachtige regio!

Bovenstaande is de omschrijving van de Belvilla website waarop ik de vakantie heb geboekt. De onderste verdieping was geheel tot onze beschikking. In de carport was ook een plaatsje voor mijn auto.

Vakantiewoning Mause - Dreislar - Hochsauerland

Niet de eerste keuze

In eerste instantie wilden we naar een vakantiewoning in het Westerwald. waar we ooit, lang geleden, met de kinderen zijn geweest. Deze was echter volgeboekt. Bovenstaande locatie gekozen vanwege de rust en de centrale ligging in het midden van Hochsauerland.

Onderstaand een google maps kaartje om mee te spelen. Hij is interactief.

Dreislar

Om precies te zijn, het vakantieonderkomen stond in Dreislar (Medebach) Noordrijn-Westfalen Sauerland Duitsland en wel op latitude 51,1515 Noord en longtitude 8,6861 Oost. Dreislar ligt 12 km ten oosten van Winterberg, deze streek behoort tot Hochsauerlandkreis en is overwegend boven de 500 meter. Dreislar ligt aan de rand van deze streek op 395 meter hoogte.

Dichtstbijzijnde grotere plaats is Medebach.

De omgeving is prachtig, laat je eens verrassen als je buiten de bekende toerischtische plekjes komt! Hieronder een groet van Marinka.

Klaproos nabij Korbacher Spalte
Jacques Bakker Anja Oosterveld Fotohandig Design by