Na het inchecken bij hotel Quatre Llunes zijn we meteen Santa Pola ingelopen en liepen we nog voor 7 uur op de boulevard. Een zeer gezellig kustplaatsje. Eerst maar meteen op een terrasje gaan zitten om de vochtbalans bij te vullen en een paar inktvisringen te eten.
Na het lessen van dorst zijn we de boulevard op een neer gelopen en hebben een restaurantje opgezocht. Er was genoeg keuze. Het blijft opmerkelijk hoe groot de porties zijn die ze serveren.
We hadden als voorgerecht gebakken inktvisringen, selectie van Spaanse kazen en Iberische ham besteld. We hadden grote spijt dat we het hoofdgerecht al besteld hadden want de voorgerechten waren al een Mission Impossible. De grootte van de porties is redelijk onvoorspelbaar en dus weer opnieuw de les geleerd dat we het hoofdgerecht in Spanje niet eerder moeten bestellen voordat het voorgerecht op tafel staat!
Maar wij hadden het hoofdgerecht dus al wel besteld en het is altijd weer een belevenis om iets te bestellen wat bij ons in Nederland nou eens niet op de kaart staat. In Spanje en aan de kust is vis altijd een goede keuze. Anja had de Inktvis (10 tentakels, 2 grote en 8 kleine) en ik had octopus.
Een inktvis heeft een langwerpig lichaam en een intern schelpachtig skelet, de gladius. Octopussen hebben acht armen en staan bekend om hun afwezigheid van enige harde interne structuur. Ik kreeg een halve octopus geserveerd.
Tja, daarvoor zijn we weer naar een ander terras gegaan nadat we eerst nog even stukje hebben gewandeld. Het belangrijkste event van deze avond moest nog komen!