⁓ Dag 17 & 18 ⁓
Croquetas worden maar al te vaak verward met hun enigszins treurige neefje de aardappelkroket, maar de Spaanse croquetas zijn van een geheel andere orde. Ze zijn gevuld met een romig mengsel op basis van bechamelsaus dat smelt in de mond. Ook onze Nederlandse Kroket valt hierbij in het niet.
Omdat de Spaanse kroketten behoorlijk machtig zijn, heb je er aan een of twee per persoon meer dan genoeg. Dat maakt ze ook zo geschikt als tapas en zijn ook heerlijk voor een lunch. En er zijn heel veel verschillende te proeven. Soms staan er op de kaart wel 10 verschillende Croquetas
In Nederland kennen we ook wel verschillende soorten kroketten maar daar komen wij toch wel wat vakmanschap te kort. Onze rundvleeskroket gaat er nog wel in, maar soms krijg je "speciale" kroketten die echt vervelend smaken en dan ook nog opboeren tot zelfs de volgende ochtend. Of neem nu onze garnalen kroketten waar je vaak toch ook denkt dat die garnalen een veilig heenkomen hebben gezocht toen de kroketten gemaakt werden.
Soms zijn ze duurder dan doorgaans het geval is, vaak heten onze kroketten dan croquet(ten). Dat de smaak dan ook beter is, mag je dan alleen maar hopen.
Dat zijn dus Croquetas met een lekker selectie van verse vleeswaren waar de Jamón niet in kan ontbreken. Je krijgt er ook altijd een broodje bij. Op onze eerste avond in Valencia hadden we al genoten van de Spaanje gezelligheid met de bijzondere zwarte pizza. De dagen erna waren niet minder. Staat de lamsbout op het menu dan is dat steevast mijn keuze.