Website

   van

      Anja en Jacques Bakker

Wat kun je zien in een waterdruppel?

Zomervakantie 2011 Zweden - Noorwegen

Kies de dag/hoogtepunt

De positie van de auto heeft de voortgang van de vakantie aan. De auto staat aan het einde, ik ben dus weer thuis en de site is bijgewerkt.

Klik op de foto voor een vergroting!

Introductie

De Reis

Noorwegen bekijken in 2 weken is niet mogelijk, dus werd een Zweden/Noorwegen rondreis geboekt in december 2010 van 24 dagen. Dit is de basis van onze vakantie voor de zomer 2011.

De rondreis begint met een overtocht van Kiel (Duitsland) naar Gotenburg (Zweden). Vervolgens verblijven we in bungalows op diverse vakantie parken in Zweden en Noorwegen en gaan we met de boot van Oslo (Noorwegen) naar Frederikshavn (Denemarken). De basis vakantie omvat 7 nachten verblijf in Zweden en 14 nachten verblijf in Noorwegen.

Verlenging

We gaan vervolgens 1 dag eerder weg zodat we nog even Kiel kunnen bekijken. Hiermee willen we ook voorkomen de vakantie te beginnen met een gespannen autorit om op tijd in Kiel te zijn voor inscheping op de boot.

Het is ook een beetje zonde om van de autorit van het laatste park naar de boot een race te maken, dus we blijven ook maar 1 nachtje extra in Oslo. Ik ben voor mijn werk regelmatig in Arhus (Denemarken) geweest. Anja is daar nog nooit geweest. Dus we knopen er nog twee nachten Arhus achteraan.

Dit maakt totaal een vakantie van 28 dagen waarbij we 10x in een verschillend bed zullen slapen!

Voorbereiding

Logo Autopass

Als voorbereiding heb ik veel gebruik gemaakt van Google Earth en internet. Op Google Earth staan veel foto's die een goed beeld geven van de omgeving. Handig bij het plannen, je weet van te voren wat je kunt verwachten. Veel Zweedse en Noorse websites zijn in ook in het Engels en geven veel informatie.

Voor vertrek ook een account aangemaakt bij www.autopass.no. Dit maakt het mogelijk om bij tolwegen door de poortjes te rijden met het logo zoals dat hier aan de rechterkant is afgebeeld. Betaling gaat dan automatisch aan de hand van nummerbord herkenning!

Kies de dag/hoogtepunt