Website

   van

      Anja en Jacques Bakker

Wat kun je zien in een waterdruppel?

Zomervakantie 2011 Zweden - Noorwegen

Kies de dag/hoogtepunt

Dag 1: Kiel

Klik op de foto voor een vergroting!

Aankomst Hotel

We zijn op dag 1 om ongeveer 17:00 in Kiel aangekomen. Het hotel was eenvoudig te vinden is ligt op een steenworp afstand van de oprit naar de Stena Line. De ontvangst was vriendelijk en ik heb de auto geparkeerd bij een poortje van het hotel (€3,5).

Wat ik niet wist is dat er geen lift in het hotel zit. Dus 3 hoge trappen op met een koffer, de fotospullen en de computer. Een hele klim waarbij de koffer steeds zwaarder begon te worden.

Kamer is ok en bestaat uit 2 gedeelten, 1 gedeelte met de bedden, kasten, bureau en TV en een ander gedeelte met bank, zitje, opnieuw een TV en de ingang naar de badkamer. De kamer is compleet, internet is gratis en sneller dan thuis lijkt het wel.

Ingecheckt en meteen het centrum ingegaan. De winkels waren nog tot 18:00 uur open.

Klik op de foto voor een vergroting!

Het Zusterschip "De Germanica"

We zijn door het centrum gelopen en langs de kade weer terug. Het zusterschip de Stena "Germanica" ligt aan de kade. Wij zullen varen met de Scandinavica, welke dit voorjaar nog een opknapbeurt heeft gehad.

We hebben een drankje genomen op het panorama terras van de Stena Line terminal. Mooi uitzicht over de haven van Kiel.

Klik op de foto voor een vergroting!

"Dinner"

Gezien onze smakelijke lunch wilden we het avondeten licht houden maar uiteindelijk zijn we bij Pizzahut terecht gekomen op het station van Kiel waar genoeg te zien was.

De pizza's gingen er toch wel weer in. Meteen maar weer de afspraak gemaakt dat we de inname van voedsel drastisch moeten gaan beperken tijdens onze vakantie. Zie mijn goede voornemen op de foto; ik heb de korstjes laten liggen!

Kies de dag/hoogtepunt