Website

   van

      Anja en Jacques Bakker

Wat kun je zien in een waterdruppel?

Zomervakantie 2011 Zweden - Noorwegen

Kies de dag/hoogtepunt

Dag 2: Kiel - Duitsland

Klik op de foto voor een vergroting!

Overnachting Hotel Rabes

We hebben afgelopen nacht geslapen in het Rabes Hotel. Dit hotel heeft 22 kamers en ligt in het centrum van Kiel

Adres van het hotel:

Rabes Hotel Kiel,
Ringstr. 30,
Kiel, 24103

Inhaber: Birgit Koch und Udo Mehrens

Kamer met Twinsize bed inclusief ontbijt voor €92,- voor 2 personen geboekt via www.booking.com. We hadden echter geen twinsize bed maar 2 1 persoons bedden met een tussenruimte.

De Planning voor Vandaag

Ontbijt was ok en we waren om 22:00 weer op de kamer. Anja zit te lezen, ik zit nog eea te plannen voor de vakantie. Ik heb zojuist de buienradar bekeken en er komt een buienfront aan van 200km breed die Kiel niet kan missen. De verwachting is dat deze rond 12 uur in Kiel is. Onze tweede verkenning van het centrum van Kiel zal met de paraplu van terras naar terras gaan.

Het plan is om 16:30 bij de boot te zijn. We hebben dus nog een paar uren te overbruggen.

Uitgechecked om 12:00 uur

Na het uitchecken was het buienfront nog niet aangekomen in Kiel. Wel is het redelijk bewolkt maar de echte regen blijft uit. We hebben de overnachtings­spullen in de auto gelegd en zijn samen met slechts 1 paraplu naar de kade gelopen.

Klik op de foto voor een vergroting!

Opluchting

Er was toch enige vorm van opluchting dat de Germanica was verdwenen en de Scandinavia nu aan de kade van de Stena Line lag. Het schip ziet er iets anders uit, iets meer raam dan de Germanica. Ik heb nog een aantal foto's genomen van ons schip.

Koffie

Om 12:30 aan de Cappuccino en de Late Macchiato op een terrasje aan de overkant van de haven. Het is nog steeds droog en ik verbaas mij wederom hoeveel bier er gedronken wordt. Op de helft van de tafeltjes staat wel een liter pul met bier.

Het is nu 13:00 en ik zie de eerste paraplus voorbij komen. We zijn nog even Kiel ingelopen maar de regen werd te sterk. We zijn met de auto naar Eckernforde (25km van Kiel) gereden maar het weer bleef slecht. Dus maar terug naar vertrekpunt van de boot, misschien kunnen we er al op.

Kies de dag/hoogtepunt