Website

   van

      Anja en Jacques Bakker

Wat kun je zien in een waterdruppel?

Zomervakantie 2011 Zweden - Noorwegen

Kies de dag/hoogtepunt

Dag 2/3 Overtocht Kiel - Gotenburg

Klik op de foto voor een vergroting!

Inschepen

We reden in de stromende regen om 15:30 de kade op. We konden meteen doorrijden en alles ging zeer vlot. We zaten om 16:00 in de lounge met een drankje. De auto staat op dek 4 blauw, onze hut is op het achtste dek (B8232). In totaal heeft het schip 11 dekken.

Volgens vaarschema zal de boot vertrekken om 19:30 en de volgende ochtend om 09:00 in Gotenburg aankomen. Voor vertrek hebben we dus nog even tijd. Het buffet restaurant gaat open om 17:30 om een reserving te maken. Het buffet start om 18:00 uur. Om 20:30 uur is er nog een kans maar er was nog genoeg plaats voor de zitting van 18:00 uur.

Er is gratis internet op de boot, maar deze is erg traag en het is niet mogelijk met FTP om de bestande te uploaden. Ik zal dat dus later moeten doen wanneer we in Zweden zijn.

Ok, is dus wel mogelijk maar geen transfer in active mode, alleen passive mode is toegestaan! De site is weer aangepast.

Klik op de foto voor een vergroting!

Hut

We hebben een buitenhut besproken, het is altijd wel even prettig om naar buiten te kunnen kijken. Niet dat je iets ziet, maar het is wel prettig. Zoals altijd weer zijn deze hutten compleet en zeer compact ingericht. Ook een TV ontbreekt niet.

De Boten

In feite zijn de veerboten comfortabele en luxe cruiseschepen. Tussen Kiel en Gotenburg varen de Stena Germanica (september 2010-2007-2001) en de Stena Scandinavica (voorjaar 2011-2007-2003). Lengte van beide schepen is 240 meter en ongeveer 30 meter breed. De capaciteit is 300 auto's en 1300 passagiers met in totaal een kleine 500 hutten.

Beoordeling Buffet Stena Scandinavia
Eten & drinkenGoed, maar beperkte keuze.
ServiceN.v.t., het was een buffet.
SfeerMatig
Prijs / kwaliteitNiet boven gemiddeld.
Opm: Het buffet kost € 34,- en dit is inclusief alle drankjes!

Dinner

Het buffet (keuze uit 1ste en 2de zitting) was een all-inclusive buffet in restaurant "Taste". Wij hebben gekozen voor de eeste zitting van 18:00 tot 20:00. De boot vertrekt om 19:30, het is dan wel jammer dat je niet tijdens het vertrek op het dek bent. Als je kiest voor de 2-de zitting van 20:30 is het meteen weer zo laat.

De drankjes mocht je zelf inschenken. Opvallend vond ik toch wel dat ik niemand heb gezien die (zichtbaar) een glaasje teveel had gedronken. Misschien is dronken worden op een schip niet aan te bevelen. Misschien heeft het ook wel een andere oorzaak. Het bier heeft slechts een alcohol percentage van 3.5 procent en de bierglazen waren ook redelijk klein. Je moet dus wel even volhouden om een gevoel van verlichting te krijgen van het Zweede bier.

Klik op de foto voor een vergroting!

Veel Vis

We hebben goed kunnen eten van alle buffetten. Natuurlijk uitgebreid haring en zalm en een rondje gemaakt langs de schaaldieren. Het eten van krab is een nauwkeuring karwei waarbij dosering van kracht van concentratie belangrijk is, dit laat de foto duidelijk zien.

Na een poosje breken en peuteren begonnen mijn vingertoppen te rimpelen. Dus tijd om te stoppen. Voor de intake hoef je het niet te doen en dan heeft Anja ook nog het meeste opgegeten!

De Balletjes

Je kunt ze ook bij Ikea in Nederland krijgen maar op een Zweedse boot in Zweedse sfeer smaken de balletjes toch anders. Ik vond het vleesbuffet net een beetje te gewoon. Mijn indruk van het buffet met de DFDS naar Schotland van enige jaren geleden is beter, meer speciaal.

Vertrek uit Kiel

Tijdens het vertrek van de kade waren wij nog aan het eten. De boot maakt niet meteen een draai maar vaart achteruit de haven uit, een flink stuk zelfs. Door het achteruit varen is de schroefslag goed te voelen. Het verplaatste water wordt nu onder het schip "geslagen" en alles staat te trillen.

Toen wij klaar waren met het eten waren we net ter hoogte van het "nord-ostzee-kanal". Ik heb meteen nog een aantal foto's gemaakt. Vervolgens passeer je de vuurtoren op de westzijde en daarna het gedenkteken van de tweede wereld oorlog met op de voorgrond een Duitse U-boot aan de oostzijde waarna het open zee wordt.

Klik op de foto voor een vergroting!

Klik op de foto voor een vergroting!

Vermaak

Ik heb de pokertafel niet kunnen vinden, maar er was wel een live optreden van een zangares begeleid door piano. We hebben nog een afzakkertje gedronken en zijn tegen 22:15 naar de hut gegaan.

Nog even een stukje getikt en daarna gaan slapen. Tijdens de vaart op de volle zee was het niet mogelijk internet te gebruiken, jammer, de aanpassing van de website moet dus wachten.

Overtocht Tijdens de Nacht

De nacht verliep prima en we hebben zowaar nog een aantal uren kunnen slapen. Ik sliep boven. Het gaf wel een zeker spanning bij Anja als ik mij omdraai en het gekraak (van het bed natuurlijk) enige twijfel bij Anja geeft over de betrouwbaarheid van de ophanging.

Alles is prima verlopen en we zijn om 06:45 gaan douchen en waren om 07:30 bij het ontbijt.

Kies de dag/hoogtepunt