Website

   van

      Anja en Jacques Bakker

Wat kun je zien in een waterdruppel?

Zomervakantie 2011 Zweden - Noorwegen

Kies de dag/hoogtepunt

Dag 19: Verblijf Park Vesterland Resort - Kaupanger

Klik op de foto voor een vergroting!

Dagen Tellen

Afgelopen nacht was het de zesde nacht op het park. Het is vandaag woensdag, nog 1 nacht in Park Vesterland. Morgen dus weer inpakken en reizen naar de volgende bestemming.

Boot Over Sogneforden

Vandaag heen en weer geweest met de veerboot over de Sogneforden om in het Lærdal te komen. Deze keer was ik de eerste die mocht oprijden. Anja heeft het steeds over het Titanic gevoel als ze op de voorkant van de veerboot staat.

Klik op de foto voor een vergroting!

Lærdal

We zijn vandaag met de boot overgegaan en het Lærdal in gereden in de richting van Urnes. Hier staat de oudste staafkerk van Noorwegen. Deze stond echter in de stijgers en dus waren we daar weer heel snel weg. Je mag in de kerk niet fotograferen, en ja, als de buitenkant dan ook nog in de stijgers staat valt er helemaal niets te fotograferen.

Ik heb slechts 1 foto genomen, namelijk van een kerk die in de stijgers staat.

In het centrum van Lærdalsøyri heb ik nog een aantal oude huizen kunnen fotograferen met een mooie spiegeling in het water. Een leuke plaats om te bezoeken.

De Heibergske Samlinger - Sogn Folkemuseum

In de middag zijn we naar een museum geweest waar zowel een openlucht gedeelte als een binnengedeelte is. Er was veel te zien.

Er waren ook mensen, gekleed als vroeger, in enkele huizen aanwezig voor uitleg. Het is dan wel raar als een oud oma'tje je in goed engels gaat uitleggen hoe haar leven vroeger op de boerderij was. Op de een of andere manier verwacht je dit niet.

Haar engels was dus goed, maar ze was wel een beetje vergeetachtig en moest regelmatig vragen wat zo ook al weer aan het vertellen was of wat mijn vraag ook alweer was.

Kies de dag/hoogtepunt