Website

   van

      Anja en Jacques Bakker

Wat kun je zien in een waterdruppel?

Zomervakantie 2011 Zweden - Noorwegen

Kies de dag/hoogtepunt

Dag 15: Verblijf Park Vesterland Resort - Kaupanger

Dagen Tellen

Afgelopen nacht was het de tweede nacht op het park. Het is vandaag zaterdag, nog 5 nachten. Gisteren was het nog redelijk weer maar vandaag lijkt het erop dat het blijft regenen. Dit meteen weer als gevolg dat we beide ook bleven slapen en om 09:30 wakker werden!

Het adrealine gehaalte zakt waarschijnlijk omdat we op dit park 7 nachten blijven. Het ritme gaat eruit en de slaap komt ervoor in de plaats.

Ontbijt

Op bijna alle dagen is het nog zo geweest dat we s'morgens eerst samen het ontbijt, en wat lekkers voor bij de koffie, gingen halen. Ook hebben we een paar keer zelf de broodjes afgebakken. Dit scheelt weer aanzienlijk tijd op dag dat je weer moet verkassen naar het volgende park.

Sogn Fjordmuseum in Kaupanger

Wij dachten dat het museum over het ontstaan van fjorden en de weetjes hierom heen zou gaan. Dat was niet zo. Het ging over de scheepvaart en hoe de mensen vroegen het transport over de fjorden uitvoerden.

Ook was er nog een kleine moterboot (die grijze) die in de tweede wereldoorlog door het verzet was gebruikt. Het verzet in Noorwegen was zeer actief en goed opgezet.

Onderstaand een aantal foto's die de sfeer van het museum weergeven.

Klik op de foto voor een vergroting!

Klik op de foto voor een vergroting!

Klik op de foto voor een vergroting!

Klik op de foto voor een vergroting!

Kies de dag/hoogtepunt