Website

   van

      Anja en Jacques Bakker

Wat kun je zien in een waterdruppel?

Zomervakantie 2011 Zweden - Noorwegen

Kies de dag/hoogtepunt

Dag 6: Reis van Fredriksberg (Park Säfsen) naar Sälen (Park Kläppen)

Vertrek vanaf Park Säfsen

Anja heeft broodjes gehaald en ik heb mij gedwongen er eentje te eten. Ik voel me slap maar kan wel op stap.

Ik heb met met een aantal onderbrekingen de auto ingepakt. Ik heb wel spierpijn, dit komt van het overgeven, alles doet pijn, maar de stemming zit erin.

Fredriksberg - Sälen (160 Km)

Gelukkig is het vandaag niet zo een lange rit. Wat wel opvallend is dat juist even buiten Fredriksberg, Sälen reeds stond aangegeven, nog 140km.

Klik op de foto voor een vergroting!

Nu komt Sälen wat betreft de omvang van het plaatsje niet boven Lettele uit (de gemeente is wel groter) en het zou hetzelfde zijn als Lettele reeds stond aangegeven in Rotterdam. Er is in Zweden echt nog wel genoeg tuimten. 85% van de Zweden woont in de steden. Er zijn nu 9 miljoen Zweden. Dus ruimte genoeg, Zweden is van noord naar zuid 1572 km. Voor wie alles wil weten, van zuid naar noord is het ook ongeveer 1572 km.

Lunch

We zijn onderweg gestopt voor een kopje koffie en een broodje. Ik heb een BRIO doosje met opschrift WO3, met andere woorden een soort van last resort wat altijd bij de hand moet zijn. Ook dit doosje, net zoals de gaslamp, gaat iedere vakantie mee.

Zover ik mij kan bedenken ging dit doosje voor het eerst mee tijdens een vakantie naar Oosterijk/Joegoslavie in 1981. Dus eigenlijk is het een beetje feest (1981-2011).

Inhoud BRIO WO3

Wat zit erin: kleine gasbrander, reserve tankje gas, waterketel, steelpan, koekepan en lucifers.

Wat kun je ermee: water maken voor koffie/thee/soep, knakworstjes warm maken of een hamburger bakken voor tussen het broodje. De koekepan is zo klein dat er geen 2 hamburgers in passen en de worstjes mogen niet te lang zijn anders passen ze niet in het steelpannetje!

Aankomst Park Kläppen

Het Park Kläppen is helemaal ingericht voor de wintersport. Wij zitten vrij hoog en vlak bij het begin van 2 skiliften (100m afstand) maar deze zijn nu dus buiten werking. Het huisje is wederom goed voor elkaar met een overdekt terras. We waren rond 15:00 uur op het park.

De auto was weer snel uitgepakt en het ritme begint te komen.

Klik op de foto voor een vergroting!

Klik op de foto voor een vergroting!

Lekker Niemand

Bij het vorige park leek het er een beetje op dat de Nederlanders bij elkaar gezet waren. Bij dit park is het anders. Alle huisjes rondom ons heen, zover we kunnen kijken (en huisjes kunnen zien) is alles leeg.

Ons overdekte terras kijkt op een bosrand uit, dus ook niemand. Dit ontlokte bij Anja de uitspraak: "Oh heerlijk, lekker niemand". De volgende dag bleek dit echter niet waar te zijn!

Klik op de foto voor een vergroting!

Avond

Mijn maag voelt nog een beetje raar, dus Anja heeft wat spaghetti gekookt. Het ging er eigenlijk wel goed is, maar dat is meestal bij mij geen probleem.

Anja heeft van mij een e-book reader kado gekregen waar ik dankbaar gebruik van maak [foto]. Het is een iriver met een 1024-768 resolutie scherm, dus zeer scherp en duidelijk te lezen. Ook nog bij zeer weinig licht.

Een aantal collega's van mij waren nog zo vriendelijk een kleine 8 duizend boeken beschikbaar te stellen voor de e-boek reader. Ik kan dus nog wel even vooruit!

Kies de dag/hoogtepunt