Website

   van

      Anja en Jacques Bakker

Wat kun je zien in een waterdruppel?

Zomervakantie 2011 Zweden - Noorwegen

Kies de dag/hoogtepunt

Dag 16: Verblijf Park Vesterland Resort - Kaupanger

Klik op de foto voor een vergroting!

Dagen Tellen

Afgelopen nacht was het de derde nacht op het park. Het is vandaag zondag, nog 4 nachten in Park Vesterland.

Brunch

Vandaag een brunch genuttigd. Dit had niet zozeer te maken met de inhoud van de maaltijd alswel met het tijdstip. 12 uur is een mooi moment voor een brunch. We hebben zelf broodjes gebakken.

Anja die geniet van de thee, er zijn pickwick "smaakjes" die je niet in Nederland kunt kopen. Het water is hier zeer zacht, dus de thee smaakt heerlijk. Ik mag graag een glaasje wijn bij de brunch drinken maar heb het maar gelaten bij een glaasje sap. Aangezien we vandaag vast nog wel even in de auto stappen wil ik geen risico lopen. Boven de 0,2 promile betekend in Noorwegen dat je in de problemen zit.

Klik op de foto voor een vergroting!

Laat Vetrokken

Aanvankelijk bleef het regenen maar later op de dag kwam de zon er goed doorheen.

We zijn naar diverse bezienswaardigheden geweest langs de Sognedalfjord.

Leipanger

We hebben de kerk van Leikanger bezocht, deze was open. Het is een stenen kerk uit 1250 en is daarmee één van de oudste kerken van Noorwegen. De muren zijn meer als een meter dik en er zitten alleen ramen aan de fjordzijde. Dit is ook kant waar overdag de zon staat.

De kerk is niet erg groot en de toren is pas toegevoegd in 1660. De grote ramen hebben in 1872 de kleine ramen van steatiet vervangen.

Mooi Uitzicht

Bij Leipanger zijn we de berg opgereden naar Kleppe. Daar heb je een prachtig uitzicht over de fjorden.

Verder nog een begraafplaats bekeken die in gebruik is geweest van 500 voor onze jaartelling tot 1050. Men vermoed dat er mensen van aanzien zijn begraven gedurende deze periode. Tevens staat hier een 8meter hoog monoliet (de grootste van Noorwegen) boven op een grafheuvel uit de vikingtijd (of nog net iets ervoor).

Kies de dag/hoogtepunt