Website

   van

      Anja en Jacques Bakker

Wat kun je zien in een waterdruppel?

Zomervakantie 2011 Zweden - Noorwegen

Kies de dag/hoogtepunt

Dag 27: Aarhus (Hotel in Skanderborg)

Klik op de foto voor een vergroting!

Overnachting Hotel Skanderborghus

De afgelopen nacht geslapen in het Hotel Skanderborghus heeft een idyllische locatie, tussen de meren Skanderborg en Lillesø, op 3 minuten rijden van het centrum Skanderborg en 20km ten zuiden van Aarhus.

Adres van het hotel:

Hotel Skanderborghus,
Dyrehaven 3,
8660 Skanderborg,
Denemarken

En ja, wil je met credit card betalen dan mag je een toeslag betalen. Ik heb gewoon gezegd dat de prijsafspraak is gemaakt met vermelding dat betaling met credit card mogelijk is. Als daarvoor andere prijzen gelden moeten ze dat melden bij de reservering. En dus heb ik geen toeslag moeten betalen!

Klik op de foto voor een vergroting!

Aarhus

Aarhus is op de een na grootst stad van Denemarken. Er wonen alleen al in de stad Aarhus ongeveer 250.000 mensen [2011].

Het bisdom Århus dateert van 951. De 13e-eeuwse kathedraal is de grootste kerk van Denemarken.

Het is leuke stad om te bekijken en het openlucht museum (de oude stad) moet zeer mooi zijn. Maar de foto aan de rechtkant is gemaakt vanuit een portiek tijdens het schuilen voor de regen. We zijn niet verder gegaan met onze wandeltocht door Aarhus, het weer was er niet geschikt voor.

Hunebedden

In Nederland weten we een stuk of 50 hunebedden te vinden. In Denemarken zijn er duizenden in allerlei verschillende vormen.

In het gebied tussen Aarhus en Ebeltoft zijn er tussen Knebel en Bogens wel meer dan 100 hunebedden en andere historische plekken te bekijken.

Onderstaand is een bijna 360 graden foto van het Hunebed wat het "Poskær Stenhus" wordt genoemd.

Poskær Stenhus Panorama

In een Hunebed is het goed schuilen voor de regen.

Wanneer je aan het zoeken bent naar Hunebedden en grafheuvels dan verplaats je jezelf in de tijd van de Vikingen (en daarvoor). De krijgshelden van die tijd bestaan niet meer, maar op de een of andere manier heb krijg je toch het gevoel dat er behalve hunebedden nog andere sporen uit het verleden te vinden zijn.

Of is dit een toeristische uiting van een locale boer?

Klik op de foto voor een vergroting!

Klik op de foto voor een vergroting!

Kies de dag/hoogtepunt