Website

   van

      Anja en Jacques Bakker

Wat kun je zien in een waterdruppel?

Zomervakantie 2011 Zweden - Noorwegen

Kies de dag/hoogtepunt

Dag 1: Reis naar Kiel - Duitsland

Klik op de foto voor een vergroting!

Inpakken

Oef, dat werd toch nog even moeilijk. De auto is vol, inclusief de achterbank van de auto, nog net niet tot aan de bovenkant van het dak.

Ik ben begonnen om 08:30 met het inpakken van de auto en toen begon het ook met regenen. Een perfecte timing dus.

Er zit van alles in de auto, soms een beetje overdone in de ogen van anderen. Wie gaat er nu met 4 statieven op vakantie? Ik heb nog een vijfde en je zult zien dat ik deze nodig heb.

Vertrek

Het vertrek was gepland om 09:30 maar bijzondere wijze waren we deze keer eerder klaar en reden we om 09:10 de straat uit. Nog even tanken en 15 minuten later snorden we op de A1 richting het oosten.

Deventer-Kiel 446 Km

De autorit gaat via de A1 (E30), bij Oldenzaal over de grens, A30 (toevallig ook de E30), voor Osnabrück bij Lotte links af op de A1 (E37) langs Bremen en vlak voor Hamburg de A7 (E46) in de richting Kiel. Vlak voor Kiel nog een klein stukje A215 en dan zijn we in de Kiel. De A7 buigt iets af naar links en gaat verder naar het Noorden naar Flensburg.

Het ging alleen niet zo snel, we hebben bij Bremen een uur in de file verloren en voor de Elbtunnel nog een keer een half uur. Misschien op de terugreis de wegen rond Hamburg en Bremen ontlopen. Echter hoorde ik vanmiddag dat de wachttijd voor het veer over de Elbe ook 2 uur is. Het is nog maar de vraag wat sneller gaat.

Beoordeling Landhaus de Bur - Sittensen
Eten & drinkenZeer Goed
ServiceZeer goed
SfeerOntspannen
Prijs / kwaliteitZeer goed
We kwamen aan om 13:40 voor de lunch en werden meteen geholpen. De bediening was zeer correct en vlot.

Lunch

Eten langs de Duitse autobaan is altijd hetzelfde, dus er maar weer voor gekozen om er even af te gaan. We hebben de lunch genuttigd in Landhaus de Bur (Helmut und Elke Holsten), Bahnhofstraße 3, 27419 Sittensen.

Geweldig goed, 2x soep en 2x warme maaltijd en 2x drinken voor €37,-. En dan hebben we eten laten staan om dat het teveel was, waar is dit nog mogelijk in Nederland.

Senior Teller of "gewoon"

Klik op de foto voor een vergroting!

In Duitsland is het heel gewoon om een kleinere portie te bestellen. De zogenaamde "Kinder" of "Senior" teller. De bediening vraagt of je een kleiner of normaler portion hebben wilt. Er is geen enkel scheef gezicht als je de kleine partion besteld. Moet je in Nederland eens proberen om een kleine portie te vragen. Sta je meteen weer op de parkeerplaats.

Ik voel me nog geen senior en een kind voel ik me ook niet meer, dus maar normale portie besteld (tegen beter weten in). Ik een portie Pfifferlingen in roomsaus met gebakken ei en gekookte aardappelen, Anja een schnitzel met pfifferlingen en bratkartoffelen. Hierbij natuurlijk de in Duitsland nooit ontbrekende salat.

Kies de dag/hoogtepunt