Website

   van

      Anja en Jacques Bakker

Wat kun je zien in een waterdruppel?

Zomervakantie 2011 Zweden - Noorwegen

Kies de dag/hoogtepunt

Dag 7: Verblijf Park Kläppen

Verblijf

We hebben nu 1 nacht geslapen op Park Kläppen. In totaal blijven we hier 4 nachten slapen. Het is nu dag 7, dus op dag 10 gaan we naar het volgende park dat nu niet in Zweden ligt maar in Noorwegen.

Lekker Niemand

Daar moet ik nog even op terug komen. Zo alleen waren we niet. Plotseling zag ik een beweging en daar liep een eland vrouwtje met haar jong. Ik had stellig het gevoel dat zij minstins net zo vreemd en verbaasd keek als wij. Ik heb ze ook niet meer terug gezien.

Klik op de foto voor een vergroting!

Klik op de foto voor een vergroting!

Een eland is het grootste wild in het bos. Een eland is in Zweden geen zeldzaamheid, er wordt er jaarlijks tijdens het jachtseizoen 100.000 afgeschoten! Lijkt me dus niet dat wij de laatste eland van Zweden hebben gezien.

We hebben afgelopen nacht met het raam open geslapen. Een raar idee dat deze eland vanmorgen ook met zijn kop door het raam naar binnen had kunnen kijken. Ik weet niet wat onze gezichtuitdrukken dan was geweest, verbazing of schrik. Anja wil vannacht het raam niet meer open hebben ....

Rust

Vandaag nemen we onze rust. We hebben vanmorgen samen broodjes voor het ontbijt gehaald en de rest van de dag rustig aan gedaan.

De planning is om morgen naar Nationaal Park Fulufjället te gaan waar de hoogste waterval van Zweden, de Njupeskär, met 90 meter vrije val te vinden is.

Kies de dag/hoogtepunt