Website

   van

      Anja en Jacques Bakker

Wat kun je zien in een waterdruppel?

Zomervakantie 2011 Zweden - Noorwegen

Kies de dag/hoogtepunt

Dag 10: Reis van Sälen (Park Kläppen) naar Dombås (Park Trolltun Gjestegård)

Klik op de foto voor een vergroting!

Vertrek vanaf Park Kläppen

Sälen - Dombås (345 Km)

De autorit gaat van Sälen in Zweden naar Dombås in Noorwegen. Sälen ligt tegen de grens van noorwegen, dus de meeste kilometers gaan afgelegd worden in Noorwegen. Op dag 10 rijden dus het land binnen waar de vakantie eigenlijk om geboekt is.

Wat opvalt na het passeren van de grens is het rode wegdek. In Zweden is het wegdek van veel wegen rood. Tevens is de kwaliteit van de wegen in Zweden beter dan in Noorwegen.

Wij zijn na het passeren van de grens weg 26 van Trysil naar Drevsjø gereden en de 26 bijven volgen tot aan Tolga. Dan weg 30 en bij Tynset verder op de E3. Dan vervolgens naar het westen gereden via weg 29 (mooie weg) en het laatste stukje naar Dombås via de E6.

Rendieren

Dagenlang heeft er een tweede "point and shoot" camera voor in de auto gelegen voor het geval dat er plotseling iets te zien is. Mijn gewone camera ligt meestal op de achterbank.

Klik op de foto voor een vergroting!

Zijn we dus goed en wel de grens over en ongeveer 100km in Noorwegen lopen daar plotseling twee rendieren op de weg. Ook nog wel een bruine en een witte. Dus een redelijke zeldzaamheid. De snelheid moest terug naar stapvoets want zij konden geen keuze maken welke kant ze op wilden.

Wat een indrukwekkende dieren zijn het met hun kolossale gewei.

Als troost maar een foto van een prachtige paddestoel die aan de kant van de weg tegenkwam tijdens de luchstop.

Aankomst Park Trolltun Gjestegård

Een 2km voor het centrum van Dombås ligt het park tegen de helling van een berg met een mooi uitzicht in westelijke richting. We hebben wederom een royaal onderkomen voor 2 personen en deze keer zowaar een echt 2 persoonsbed.

Deze keer echter niet een overdekt terras maar wel weer een open haard.

Klik op de foto voor een vergroting!

Klik op de foto voor een vergroting!

Kies de dag/hoogtepunt